Otpornost, trajnost i jednostavnost obrade

Aglas (pleksiglas, pleksi staklo...) već poznajete, jer je već više od tri decenije deo naše svakodnevnice.
Od njega između ostalog izrađujemo različite svetlosne elemente, kade za kupanje i ograde protiv buke… Budući da je vrlo otporan na vremenske uticaje i starenje, a njegova obrada je jednostavna i dokazao se na puno područja.
Pleksiglas je plemeniti materijal (liveni polimetil metilakrilat) koji zbog odličnih tehničkih i hemijskih karakteristika predstavlja izazov za arhitekte i dizajnere.

Otporan i trajan
Pleksiglas, kao i svi akrilni materijali, poznat je po svojoj trajnosti, te čuva svoju boju i čvrstoću i nakon duže izloženosti neugodnim vremenskim prilikama. U odnosu na ostale plastične materijale pleksiglas ima veliku površinsku tvrdoću.

Providan, neprovidan ili obojen
Pleksiglas je prozirniji od običnog stakla, a ujedno je i upola lakši i ne razbija se tako lako. Standardna paleta boja obuhvata prozirne, providne i neprovidne ploče u boji, a po želji izrađujemo i posebne nijanse standardnih boja.

Jednostavan za obradu
Pleksiglas se obrađuje pomoću alata i mašina za obradu metala i drveta. Moguće ga je seći, glodati, bušiti, brusiti i polirati. Zahvaljujući termoelastičnosti, od pleksiglasa je toplotnim oblikovanjem moguće izraditi elegantne proizvode.